Biseri ob Donavi, 2 dni

Oceni ta predmet
(0 glasovi)

 Linška tora, Steyr, samostan Melk, Ime rože, Linz, Rems, St. Poltren, hotel v centru mesta, Mozartova simfonija številka 36, stavba z največ okni v Avstriji, najstarejši recept za torto, božične stojnice, največja cerkev v Avstriji....

Odhodi: 15.-16.12.
Cena: 130€

Linška torta in piškoti, kuhano vino, medenjaki, vroča čokolada in tisoče lučk na beli podlagi. V zraku se razposajeno podi osmojen vonj lesa, vonj decembrske Donave in pečenih jabolk. Okoli ušesa cingljajo kraguljčki konjičev, ki prevažajo goste po lično opravljenem mestu... Od daleč se slišijo božične pesmi, ki vabijo k bogato obloženim stojnicam...
Donava vas bo popeljala na najbolj čaroben božični izlet tega leta.

Program potovanja

1. dan
Našo zgodbo bomo pričeli v mestu Steyr, kjer renesančne, gotske in baročne hiše mestnega trga šepetajo starodavne zgodbe. Reka Enns na valovih ponosno nosi plavajoče jaslice. Stolna cerkev pa čaka, da vodnik razrije eno izmed najlepših zgodb o njenem nastanku. Dobrodošli v mestu Steyr, na enem izmed najbolj tradicionalnih božičnih sejmov Avstrije. Čas za samostojno raziskovanje in nakupe. Potem nas bo pot vodila v mesto Linz.
Linz je po velikosti tretje največje mesto v Avstriji, a po prisrčnosti in pogosto uporabljeni predponi naj bi si zagotovo prislužil prvo mesto. V mestu se ponašajo z največjo cerkvijo in osrednjim trgom v Avstriji. Drugo najdaljšo nakupovalno ulico v Avstriji. Med kulturne vrhunce sodi najmodernejša operna hiša Evrope, velja pa tudi poudariti, da je Linz s svojim prispevkom leta 2014 postal Unesco city of Media Arts. Svoje doda še Mozart, ki je za mesto napisal simfonijo številka 36 (poznana tudi kot simfonija mesta Linz). Muzej sodobne umetnosti ponuja eno najboljših umetniških zbirk v Avstriji, ki jo sestavljajo velika imena, kot so Klimt, Kokoschka, Schiele... A največja predpona naj se skriva v najstarejšem receptu za linško torto, ki izhaja iz leta 1653. Skupaj bomo odkrili sladkosti mandljev in ribezove marmelade v slaščičarni Jindark, ki velja za eno najboljših v umetnosti slaščičarstva linške torte.
Namestitev v centru mesta Linz, kjer bo čas za samostojno raziskovanje božičnega vzdušja.

2. dan
V ritmu Straussovega valčka se bomo zavihteli ob lepi modri Donavi do mesteca Melk, kjer je začetek vstopa v dolino Wachau. Renomirana žirija National Geographic je 2008 objavila 109 najlepših zgodovinskih destinacij po vsem svetu. Na prvo mesto se je zavihtelo mesto in samostan Melk, ki bo deležen našega obiska. V svet svetovne literature je samostan vstopil skozi vrata legendarnega romana Ime rože pisatelja Umberta Eca, ki je začetek in konec romana postavil prav tja. To je stavba z največ okni v Avstriji, s čudovito knjižnico, z najstarejšo šolo v Avstriji, s fascinantnimi freskami.... Adventni čas doda samostanu pridih mističnosti in svetosti. Po ogledu samostana bomo vstopili v staro mestno jedro, ki daje občutek listanja po bogato ilustrirani zgodovinski knjigi. Čas za obisk adventnih stojnic, ki ponujajo kulinarične dobrote in izdelke lokalnih umetnikov.
Potem bo na vrsti skriti božični zaklad. Renesančni dvorec Schallaburg gosti enega od najbolj ljubkih božičnih sejmov Avstrije. Kratka predstavitev dvorca in prosti čas za obisk stojnic.
Sledili bomo Donavi, ki nas bo spremljala po dolini Wachau. Dolina je (upravičeno) na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Na eni strani je obdana z gozdovi, na drugi pa je blaga klima dolinskega dna omogočila razvoj intenzivnega vinogradništva in sadjarstva, ki v času zime ponujajo edinstven pogled na zimsko pravljico doline. Dolina je znana po slastnih marelicah in raznolikimi izdelki iz njih ter kakovostnimi vini.
V sledi za najlepšimi božičnimi sejmi Avstrije bomo obiskali mesti Rems in St. Pőlten. Skupaj bomo doživeli čar baročnih zgradb, slikovitih trgov, božičnih sejmov in igrivost božičnih lučk. Ko bo tema objela dan, se bomo odpravili proti domu.


Vključeno: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi, vodenje, prevoz, cestnine, organizacija

Doplačila: vstopnina v samostan: 12,5€, enoposteljna soba 40€

Odhodi: Ljubljana, Celje, Sl. Bistrica, Maribor
Odhod iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih.

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input