Koroški dragi kamni

Oceni ta predmet
(0 glasovi)

 Plavajoč božični sejem, rudnik poldragih kamnov, iskanje skritega zaklada, Božična vas – Špital, Miljsko jezero, zibelka slovenstva, dedna posest Celjskih grofov, odsev tisočerih luči na gladini jezera, Kip sv. Domicijana na Miljskem jezeru

Odhodi: 1., 15., 26.12.
Cena: 42€

Za sedmimi gorami, za sedmimi vodami, takoj za levim in desnim ovinkom, vas na avstrijskem Koroškem, v Granatiumu, pričakuje rudnik poldragih kamnov. Kamni ljubezni in strasti so v rudniku na voljo v vseh odtenkih rdeče. Izkušen vodnik vas bo popeljal po zbirki poldragih kamnov in vam predstavil rudnik z njegovo zgodbo. Svoje na novo pridobljeno znanje boste lahko preizkusili v rovu. Med požvižgavanju melodije Grimmovih palčkov iz Sneguljčice, boste lahko z nekaj sreče sami izkopali rdeč kamen.

Obogateni z izkušnjo in kakšnim rdečim kamnom se bomo odpravili v mesto ob Dravi – Špital. Špital se v času božiča okiti s čudovitimi, izbranimi stojnicami, ki se šibijo pod izdelki lokalnih umetnikov. Vse stojnice so postavljene v tako lični maniri, da si je mesto v času adventa nadelo ime Božična vas. Prosti čas za božične nakupe.

Vrhunec našega izleta bomo doživeli na Miljskem jezeru, ki si v času božiča nadane pravljično ogrinjalo. Na jezeru lahko, poleg odseva tisočerih lučk in zasneženih vrhov dva-tisočakov, občudujete edinstven plavajoči božični sejem. Nad gladino jezera vas bodo pričakale lično izbrane stojnice. Po mnenju mnogih je sejem na Miljskem jezeru eden izmed najbolj čarobnih sejmov v Evropi.


Vključeno: vstopnina v muzej poldragih kamnov, vstopnina za plavajoči adventni sejem, zunanji ogledi po programu, avtobusni prevoz, vodenje in organizacija, prijavnina

Doplačila: zavarovanje odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Odhodi:

1.12.: Celje, Šempeter, Domžale, Ljubljana, Kranj
15.12.: Celje, Sl. Bistrica, Maribor, Dravograd
26.12.: Maribor, Celje, Domžale, Ljubljana, Kranj
Odhod iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih.

 

POMEMBNO!
• min št. prijavljenih potnikov je 40.
• odhod iz posameznega kraja zagotovimo, če je prijavljenih vsaj 10 potnikov od tam
• Obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom

 

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE priporočamo poseben program s kosilom ali večerjo...

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input