Nočni Zagreb - najlepše adventno mesto v Evropi

Oceni ta predmet
(0 glasovi)

Petkov popoldansko – nočni potep, odprti odri, posebni svetlobni efekti, odprta dvorišča znanih palač, »priča« s griča, žive jaslice, živi adventni venec, najkrajša vzpenjača na svetu, top iz Lotrščaka, kravata in pinkalo, muzej strtih src, ledeni park, Backo mini expres, zagrebška griča, platane v Zrinjevcu, štruklarna, ...

Odhodi: 7., 14., 21., 28., 29.12.
Cena: 25€

Program:

Petkovo popoldne je odlična priložnost za lepo večerno doživetje v najlepšem evropskem božičnem mestu (prestižen naziv so prijeli tri leta zapovrstjo), ki je na številnih prizoriščih tematsko poenoten, obogaten s svetlobnimi efekti, izbrano kulinariko in koncertno – zabavnimi dogodki.
Po prihodu v Zagreb se bomo z avtobusom odpeljali na krožni ogled mesta: zelena podkev, narodno gledališče, sedež univerze, železniška postaja, »džamija«... Že na tej poti bomo videli, da je praznično okrašeno mestece nekaj posebnega, da je prizorišč s stojnicami, tematskimi prireditvami, lepo praznično okrasitvijo zares veliko. Če se ne boste takoj odpravili »po svoje«, vas bomo z lokalnim vodnikom popeljali na Kaptol, kjer kraljuje Zagrebška katedrala s 108 m visokim stolpom. Mimo tržnice Dolac se bomo spustili na Tkalčičevo, prisluhnili zgodbi o kravati. Na poti do Markovega trga, kjer stojita Saborna cerkev in parlament, se bomo ustavili pri srednjeveških Kamnitih vratih, ki so včasih vodila v Gradec, morda pokukali /letos novost/ na odprta dvorišča znanih palač, mimogrede videli drugo najstarejšo lekarno, prisluhnili zgodbi o lectarevem srcu, videli, kje je prav poseben muzej strtih src, simbol Zagreba stolp Lotriščak in se nato spustili z najkrajšo vzpenjačo na svetu na glavna prizorišča in Trg Bana Jelačiča in vas na koncu usmerili na prizorišča, kjer bo dovolj časa za sproščeno druženje, za dobrote, ki se nam bodo ponujale. Med 22.00 in 23.00 se bomo potem zbrali na dogovorjenem mestu in se ob koncu poti poslovili s simboličnim darilom.


Vključeno: prevoz, vodenje, vzpenjača, prijavnina, drobne pozornosti in lepe želje...

Doplačila: zavarovanje odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Odhodi:
7.12. Litija, Ljubljana, Grosuplje, Iv.Gorica, Novo Mesto
14.12. Polzela, Šempeter,Žalec, Sl Bistrica, Maribor
21. 12. Trbovlje, Litija, Ljubljana, Grosuplje, Iv.Gorica, Novo Mesto
28.12. Ravne na Koroškem, Velenje, Celje, Šentjur, Šmarje, Rog. Slatina
29.12. (sobota) Litija, Ljubljana, Grosuplje, Iv.Gorica, Novo Mesto

Izlet iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih. Obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom.


ROK ZA PRIJAVO:
14 dni pred odhodom

 

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE priporočamo poseben program s kosilom ali večerjo...

 

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input