Novoletni žar Banjaluških noči

Oceni ta predmet
(0 glasovi)

 Banjaluški čevapčiči, Željko Joksimović, razmerje žensk:moški 7:1, hrana iz pod peke, sir trapist, spevni slapovi Krupe, Republika Srbska, hotel v centru mesta, etno selo, Balkanska gostoljubnost, kulinarično razvajanje, razumljiv jezik in kultura, humor, fantasična Ojla ekipa.

Odhodi: 31.12.-2.1.
Cena: od 169€

Povabimo vas na najbolj sproščen novoletni izlet. Bosanci so pač taki, da radi divje proslavijo vse, če se le da po 2x. Tako je tudi z novim letom. Na glavnem trgu vas pričakuje Zimzograd, nekakšna različica božične vasi. Za starega leta dan, pa kot se spodobi in je pravično, bogato rajanje na glavnem trgu ali številnih klubih in tradicionalnih restavracijah, ognjemet in srečno 2019. Prvi januarski večer bomo poplesavali v ritmih Željka Joksimovića. Vse skupaj bo začinjeno s pravo mero njihovega humorja...

Kaže Amerikanac, ... “mi smo kopali 100 metara pod zemlju i našli smo telefonske žice stare 300 godina. Znači, ... več tako davno mi smo imali telefon.”
Kaže Englez, ... “nije to ništa, mi smo kopali i na toj dubini i nasli kompjuterske kablove stare 300 godina. Znači, ... mi smo u to doba imali internet.”
Kaže Bosanac, .... “ih, ... i mi smo kopali 100 metara u dubinu i, .... nismo nasli nista. Znaci, .... mi smo ti prije 300 godina imali wireless«

1. dan, 31.12.2018
Banjaluka. Kje naj začnemo? Bomo kar pri legendrnem izreku: “Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao da i nije bio.” – Kdor ni pokusil banjaluških čevapčičev, kot da ni bil v Banjaluki. Prazna vreča ne stoji pokonci. Banjaluko bomo pričeli odkrivati v tipični čevabčinici.
Dobro podprti se bomo odpravili odkrivati znamenitosti kot so: trdnjava, Kastel, Muzej Republike Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, banjaluško biskupijo, stavbo vlade, in Muzej sodobne umetnosti. Seveda ne bomo spustili znamenite tržnice v Banjaluki, kjer se dobi vse; od igle do lokomotive. Med odkrivanjem bomo preverili demografsko posebnost mesta, razmerje med moškimi in ženskami je v tem mestu ena proti sedem... Torej, na enga gospoda »pade« sedem dam. Sledi nepozabna zabava v centru mesta. Silvestrovanje na prostem s Harisom Džinovićem. Tri, dva, ena... Srečno 2019!

2. dan, 1.1.2019
Po zajtrku si bomo privoščili malo prostega časa za samostojna vandranja in izrekanja lepih novoletnih želja. V času kosila vas bomo povabili na čisto posebno kulinarično razvajanje. Po nekaj levih in desnih ovinkih si bomo ogledali etno vas Ljubačke doline, kjer si bomo naponili baterije s pozitivno energijo in nasitili dušo z domačnostjo. Spoznali bomo še drugi del Banjaluške kulinarke – jedi iz pod sača. »Uštipci od heljde, domaći sir, kajmak, pršut, kulen... zatim cicvara, teletina ispod sača, pekarski krompir sa povrćem ispod sača, sezonske salate, domaći hljebovi od heljde, itd. iz krušne peći...« Ste razumeli? Varjamem, da ste. Sledi nepozabna zabava v centru mesta z Željkom Joksimovićem.

3. dan, 2.1.2019
Po zajtrku se bomo na povratku na kratko ustavili pri slapovih Krupe na Vrbasu in pri samostanu Marija Zvijezda. Trapisti, ki živijo v samostanu, že več kot 200 let izdelujejo fantastičen sir trapist, ki ga bomo morda lahko kupili in bo lepo darilo za domače. Napolnjeni s pozitivno energijo, dobro hrano, pijačo in spomini bomo Republiki Srbski pomahali v slovo... do naslednjič.


Cena
Modra cena do 31.10
169€

Redna cena
179€

Cena je preračunana za minimalno število 40 potnikov in se spremeni v primeru manjšega št. potnikov /34-39 + 10€/

Vključeno
- 2x nočitev z zajtrkom v hotelu v centru mesta,
- dobrodošlica /malica v čevapčinici,
- ogled-bogato kosilo s pijačo v etno selu,
- zunanji ogledi po programu,
- obisk samostana,
- vodenje, prevoz, takse, organizacija, lepe želje in drobne pozornosti.

Doplačila: 1/1 soba – 80€, rezervacija sprednjih sedežev – (prve tri vrste) -10€, silvestrski večer z glasbo in bogato večerjo v tradicionalni restavraciji – 50€

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi in Coris zavarovanje

Odhodi: Ljubljana, Celje, Maribor

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input


Več iz te kategorije: « Novoletne noči Budve