Avstrijska idila in samostan Melk

Oceni ta predmet
(2 glasovi)

Samostan Melk, najlepša zgodovinska destinacija na svetu, stavba z največ okni v Avstiji, središče romana Ime rože, dolina Wachau, zdravilni marelični liker, Donava v ritmu Straussovega valčka, mesta s seznama Unescove kulturne dediščine, vasica iz bankovca za 100 šilingov, St. Polten, božični sejmi in igrivost božičnih lučk.

Odhodi: 15.12.
Cena: 48€

V ritmu Straussovega valčka se bomo zavihteli ob lepi modri Donavi do mesteca Melk, kjer je začetek vstopa v dolino Wachau. Renomirana žirija National Geographic je 2008 objavila 109 najlepših zgodovinskih destinacij po vsem svetu. Na prvo mesto se je zavihtelo mesto in samostan Melk, ki bo deležen našega obiska. V svet svetovne literature je samostan vstopil skozi vrata legendarnega romana Ime rože pisatelja Umberta Eca, ki je začetek in konec romana postavil prav tja. To je stavba z največ okni v Avstriji, s čudovito knjižnico, z najstarejšo šolo v Avstriji, s fascinantnimi freskami.... Adventni čas doda samostanu pridih mističnosti in svetosti. Po ogledu samostana bomo vstopili v staro mestno jedro, ki daje občutek listanja po bogato ilustrirani zgodovinski knjigi. Čas za obisk adventnih stojnic, ki ponujajo kulinarične dobrote in izdelke lokalnih umetnikov.

Sledili bomo Donavi, ki nas bo spremljala po dolini Wachau. Dolina je (upravičeno) na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Na eni strani je obdana z gozdovi, na drugi pa je blaga klima dolinskega dna omogočila razvoj intenzivnega vinogradništva in sadjarstva, ki v času zime ponujajo edinstven pogled na zimsko pravljico doline. Dolina je znana po slastnih marelicah in raznolikimi izdelki iz njih ter kakovostnimi vini – tako boste imeli možnost nakupa avtentičnih daril za vaše najdražje.

Obiskali bomo slikovito vasico Durenstein, kjer si bomo ogledali enega izmed najbolj butičnih adventnih sejmov Avstrije. V kolikor ste se v prejšnjem stoletju spraševali, kje se nahaja idilična vasica iz bankovca za 100 šilingov vam odgovor ponujamo na dlani – Durenstein.

Pot nas bo peljala do severnega vznožja Alp, v glavno mesto spodnje Avstrije, St. Polten. Skupaj bomo doživeli čar baročnih zgradb, slikovitih trgov, božičnih sejmov in igrivost božičnih lučk. Ko bo tema objela dan, se bomo odpravili proti domu.


Vključeno: prevoz, stroški dveh šoferjev, vodstvo, drobne pozornosti in lepe želje Ojlinga dobrega moža, prijavnina

Doplačila: za vstop v samostan 13€ (ob prijavi – do zasedbe prostih mest – max 45), zavarovanje rizika odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (prve tri vrste) 5€.

Odhodi: Ljubljana, Žalec, Celje, Sl. Bistrica, Maribor.

POMEMBNO!
• min št. prijavljenih potnikov je 40.
• odhod iz posameznega kraja zagotovimo, če je prijavljenih vsaj 10 potnikov od tam
• obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input


Več iz te kategorije: Bad Ischl in WolfgangSee »