Moje pesmi, moje božične sanje

Oceni ta predmet
(0 glasovi)

 Salzburg, Mozart, filmske kulise muzikala »Moje pesmi, moje sanje«, Edelweiss, solnograški žličniki, Mozartove kroglice, škofovsko mesto, Mondsee, božični sejmi, drugi Vatikan, šala: “če je baročno, ne popravi”!:)

Odhodi: 15.12.
Cena: 45€

Skoraj z gotovostjo trdim, da ste že videli klasiko muzikala »Moje pesmi, moje sanje«. Film, nagrajen s petimi oskarji, ki je bil posnet po resničnih dogodkih. Da povzamemo na kratko: Gregor van Trapp, vodovec, ostane sam s pravljičnim številom otrok. Redovnica Marija skrbi za otroke in dom napolni s toplino, ljubeznijo, veseljem, igro in glasbo. Strogi oče van Trapp se zaljubi v razposajeno redovnico. Vse se srečno konča s poroko in pobegom družine pred nacizmom v Švico. Film, ob katerem jokamo prav vse generacije. Skupaj z vami se bomo odpravili na potep po kulisah filma, Salzburgu.
Popeljali vas bomo v park palače Mirabell, kjer je Julie Andrews prepevala z otroci pesem Do-re-mi. Obvezno bomo pokukali v samostansko cerkev Nonnberg v starem delu mesta Salzburg, kjer sta se v resničnem življenju poročila Georg van Trapp in redovnica Marija. Po obisku filmskih kulis se bomo prepustili čaru božičnega severnega Rima... tako namreč pravijo Salzburgu, mestu čudežnega otroka in mojstra svetovne klasične glasbe Mozartu, mesto pomembnih knezoškofov, ki so krojili usodo in pisali zgodovino mesta, mesto »belega zlata«, čokoladnih pregreh in solnograških žličnikov. Pokazali vam bomo, kje kupiti »taprave« Mozartove kroglice, kje se posladkate z najboljšimi solnograškimi žličniki in kajpak peljali vas bomo na najbolj živahno božično tržnico Salzburga.
Ko bo dan dohajal noč, vas bomo povabili v ljubko vasico Mondsee. Obiskali bomo cerkev, ki je služila za filmsko kuliso poroke. Očarale vas bodo zgodovinske hiše, bazilika, benediktinski samostan... Lučke vas bodo pospremile v božično atmosfero edinstvenega rečnega sejma, kjer lahko uživate med izbiranjem butičnih daril izpod rok lokalnih umetnikov. In ko bodo vse lučke zažarele v polnem sijaju, bo čas za povratek domov.


Vključeno: prevoz, ogledi po programu, vodenje, drobne pozornosti in lepe želje, prijavnina

Doplačila: riziko odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Odhodi: Celje, Žalec, Ljubljana, Kranj
Izlet iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih.

POMEMBNO!
• min št. prijavljenih potnikov je 40.
• odhod iz posameznega kraja zagotovimo, če je prijavljenih vsaj 10 potnikov od tam
• Obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input