Resnična božična zgodba v Čazmi in Zagreb

Oceni ta predmet
(14 glasovi)

Resnična zgodba v Čazmi, pravljično posestvo, miljoni lučk na 800 drevesih, odprta dvorišča znanih palač, »priča« s griča, najkrajša vzpenjača na svetu, žive jaslice, živi adventni venec, top iz Lotrščaka, kravata in pinkalo, muzej strtih src, ledeni park, veseli tramvaj, zagrebška griča, platane v Zrinjevcu, štruklarna, ...

Odhodi: 15., 22.12.
Cena: 39€

Dan za sanjarjenje. Očarala nas bo resnična Božična pravljica, ki jo je iz sanj uresničil nekoč reven fantič.

Ampak še prej (odhodi med 7:00 in 8:00) se bomo po jutranji kavici odpravili na izlet proti glavnemu mestu naše južne sosede, ki je bil zadnje tri sezone proglašen za najatraktivnejše adventno mesto v Evropi. In res nam tukaj ne bo dolgčas, saj vabijo številne atrakcije, zabavne prireditve, sejmi..

Advent v Zrinjevcu je najbolj poznan, pa advent na Evropskem, Glavnem, Cvetnem trgu, zanimivo bo “Fuliranje pri vzpenjači”, “Priča s griča”, ogromen ledeni park pri Narodnem gledališču, “Modni advent” na steklenem podhodu Oklogor, kjer bodo večkrat zadonele tudi Strausove melodije, Božična bajka v tunelu, možen bo ogled največje železniške makete v Evropi z več sto božično okrašenimi in delujočimi vlaki... Povsod pa zabavno, glasbeno-gastro druženje v objemu omamnih vonjev... Vse v centru, na dosegu našega potepa, ki ga bomo obogatili z zgodbami lokalnega vodnika.

Nato pa skok do magične dežele v Čazmi (od Zagreba je oddaljena cca 50 km). Obiskali boste turistično kmetijo, ki pooseblja božično pravljico, saj si je lastnik posestva po dolgih letih uresničil otroške sanje. Pričakalo vas bo skoraj dva milijona lučk, nameščenih na osemsto drevesih, mlinu, mostovih,... Videli bomo božička na otoku, smrkce, pingvine v soju luči... Dišalo bo po domačih specialitetah iz kotla in žara, po sladkih dobrotah Moslavine.

Na domačiji bomo počakali, da pade tema in zažarijo luči, potem pa se bomo počasi vrnili proti domu.

 


Vključeno: avtobusni prevoz, vstopnina v božično vas, zunanji ogledi po programu, lokalni vodnik, vožnja z vzpenjačo v Zagrebu, vodenje in organizacija, prijavnina, drobne pozornosti in lepe želje.

Doplačila: riziko odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Odhodi:
15. 12.: Litija, Domžale, Ljubljana, Grosuplje, Iv. Gorica, Novo Mesto
22. 12.: Šoštanj, Velenje, Žalec, Celje, Maribor

Izlet iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih.

 

 Prijavnica

Datum
Izberite datum!

Ime in priimek(*)
Vpišite samo črke!

E-pošta(*)

Telefon(*)
Vpišite samo številke!

Ulica(*)

Hišna številka(*)

Poštna številka(*)
Vpišite samo številke!

Kraj(*)
Vpišite samo črke!

Sopotniki
Invalid Input

Vstopno mesto(*)

Riziko odpovedi(*)

(5% cene aranžmaja)

Opombe
Invalid Input